Хиляди чехи протестираха в Прага в петък с настоявания към дясноцентристкото

...
Хиляди чехи протестираха в Прага в петък с настоявания към дясноцентристкото
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Прага срещу поскъпването на живота и антируските санкции

Хиляди чехи стачкуваха в Прага в петък с настоявания към дясноцентристкото държавно управление и да се проведа предварителни избори в страната, заяви " Ройтерс ".  Демонстрантите приканиха и за договаряния с Русия за доставките на газ преди зимата.

Демонстрацията на народен празник на централния площад в Прага беше третата, проведена от крайнодесни политически придвижвания, маргинални групи и Комунистическата партия.

От полицията са съобщили, че тя е била по-малобройна от предходните два митинга.

Организационната група  " Чехия преди всичко! " се опълчва на Европейския съюз и трансатлантическия съюз на НАТО и желае страната да бъде военно неутрална.

Протестиращите развяваха чешки флагове, скандираха  " Оставка, оставка " и носеха плакати, призоваващи за излизане от НАТО и Европейски Съюз.

Високите цени на силата поради войната в Украйна, засилиха натиска върху държавните управления в цяла Европа да смекчат удара от растящите енергийни разноски за потребителите и бизнеса.

Припомняме, че чешкото държавно управление на премиера Петр Фиала подписа глобите на Европейски Съюз против Русия и зае твърда позиция във връзка с нахлуването в Украйна. Той също по този начин одобри поредност от ограничения, в това число финансова помощ за компании и тавани на цените на електрическата енергия за семействата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР